De laatste levensfase waardig leven

Hospice Lansingerland heeft als doel een plek te bieden waar terminaal zieke mensen en hun naasten de laatste fase van hun leven kunnen doorbrengen in een gastvrije en huiselijke omgeving. De gast houdt zelf de regie, waarbij gestreefd wordt naar een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven. Er is volop ruimte voor de gast, maar ook voor de naasten. 

In de korte film hieronder krijgt u een indruk van wat er gebeurt achter de schermen van ons bijzondere huis.

Aantal beschikbare kamers: 0

Het aantal beschikbare kamers wordt dagelijks bijgewerkt.

Ivm de corona maatregelen hebben wij een aangepast opnamebeleid en aangepaste bezoektijden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

email: coordinator@hospicelansingerland.nl of telefonisch 010 5241090

Het hospice vanuit:

Een vrijwilliger: Hiernaast kunt u een korte introductiefilm bekijken over het hospice. U krijgt een indruk van de inrichting, de gang van zaken en visie waarmee wij onze gasten en de naasten begeleiden in het laatste stukje van het leven.

Een bewoner: Enige tijd geleden is er een film gemaakt waarbij u een indruk krijgt van wat er gebeurt achter de schermen van ons bijzondere huis. Deze korte film levert een uniek kijkje op het werk van de vrijwilligers en professionals, bezien door de ogen van Mw Ria Kok. De filmmakers mochten haar tijdens haar laatste dagen volgen.

Nabestaanden en de huisarts: Na het verblijf van een gast hebben wij interviews mogen houden met de nabestaanden en de huisarts. Hier kunt u dit prachtige verhaal van Mevrouw Swikker lezen.

TV Programma De Monitor op bezoek bij Hospice Lansingerland

Hoe goed is de kwaliteit van zorg in hospices?

Er sterven steeds meer mensen in een hospice in Nederland. Hoe is het gesteld met de kwaliteit van de zorg in de laatste levensfase in hospices? We gaan langs bij hospice Lansingerland in het Zuid-Hollandse Bergschenhoek, waar dag en nacht verpleegkundigen aanwezig zijn en vrijwilligers een onmisbare rol spelen in de zorg voor mensen die binnenkort hun laatste adem uitblazen. 

Maatregelen om verspreiding van het coronavirus te beperken

Hospice Lansingerland volgt continu de adviezen van het RIVM en neemt gepaste maatregelen om onze gasten, hun naasten, vrijwilligers en verpleegkundig personeel te beschermen.

Wij vragen bezoekers met maximaal 2 personen per gast in huis aanwezig te zijn, tenzij de situatie om aanpassing vraagt. Dit zal altijd in overleg met de coördinatoren gebeuren. Bij de ingang in de hal staat handgel met het verzoek aan iedereen die binnenkomt de handen hiermee goed te reinigen

Wij schudden in deze periode geen handen en houden gepaste afstand.

Informatie RIVM
Het RIVM heeft de meest actuele informatie op hun website staan. U vindt hier regelmatig updates, veelgestelde vragen en informatiefilmpjes.
www.rivm.nl

Nieuwe nieuwsbrief beschikbaar

cover

De nieuwsbrief van winter 2021 is nu beschikbaar. Lees meer over de ontwikkelingen binnen Hospice Lansingerland, onze vrijwilligers, medewerkers, sponsoren en het nieuws van de Vrienden. 

 

Hoe kunt u helpen

Uw hulp kunnen we goed gebruiken

Donaties

Het is toch fantastisch door het schenken van een relatief kleine financiële bijdrage mensen een kans te bieden op een waardige manier de laatste levensfase te leven. Wilt u doneren? Dat kan snel en veilig via iDeal! Klik op de doneer button links.

Vrijwilligers

Van vitaal belang voor een hospice zijn de vrijwilligers. Vrijwilligers worden geworven, geselecteerd, getraind en begeleid door de coördinator. Hospice Lansingerland heeft een vrijwilligersbeleid met aandacht voor taken, training, begeleiding, ontwikkeling en invloed op beleid.

Giften

Voor het in stand houden van een hospice zijn schenkingen onmisbaar. Ook kan bij een testament worden bepaald dat een deel van de nalatenschap ten goede komt aan het hospice.

Aanvraag informatiefolder

Meer informatie