Verblijf in het Hospice Huis

Hospice Lansingerland aan de Burgemeester van Oostenweg 10 in Bergschenhoek biedt aan zeven gasten en hun naasten een huiselijke omgeving met respect voor elkaar. Het is een ‘bijna-thuis-huis’ voor mensen met een korte levensverwachting. Een tijdelijk verblijf, bijvoorbeeld om de mantelzorg te ontlasten, is ook mogelijk. De inrichting van het huis komt tegemoet aan de verschillende wensen en behoeften van de gebruikers.

Een gast aan het woord

Hiernaast kunt u een korte film bekijken over de laatste levensfase van een gast. U krijgt een indruk van wat er gebeurt achter de schermen van ons bijzondere huis. Deze korte film levert een uniek kijkje op het werk van de vrijwilligers, bezien door de ogen van mevrouw Ria Kok. Filmmaker Pieter Harcksen uit Bleiswijk mocht haar tijdens een van haar laatste levensdagen volgen. Dat leverde onverwacht een uniek document op. Ria Kok was in staat een oorspronkelijk en onnavolgbaar betoog te houden over haar laatste dagen in het hospice. Zij vertelt vanuit het hart en doet een aantal wijze uitspraken die diepe indruk op u zullen maken.

Inrichting & sfeer

Hospice Lansingerland heeft zeven ruime gastenkamers met ieder een eigen badkamer. Daarnaast is er een grote gemeenschappelijke woonkamer met keuken, een logeerkamer en een besloten tuin. De kamers hebben als standaardinrichting een hoog-laagbed, kledingkast, bedkastje, een bankje en een tafel met twee stoelen. Naast de basisinrichting is er ruimte om enkele persoonlijke bezittingen mee te nemen.

Praktische informatie

Maaltijden

De maaltijden worden in overleg met en op verzoek van de gasten verzorgd door de vrijwilligers. Binnen het hospice is daarvoor een bijzondere en voor de gasten zeer uitgebreide manier van koken ontwikkeld. De gasten kunnen vanuit een aantrekkelijk vormgegeven menuboekje een keuze maken uit een keur aan kleine gerechtjes, die naar hartenlust kunnen worden gecombineerd en op ieder gewenst moment genuttigd kunnen worden. De naaste van de gast kan tegen een geringe vergoeding, indien de situatie het toelaat, een lunch gebruiken of voor het diner kiezen uit diverse volwaardige diepvriesmaaltijden.

 

Huisdieren

Huisdieren zijn toegestaan in het hospice.
In overleg met de de coördinator is een eigen huisdier op de kamer welkom. Voor de verzorging van het huisdier zal overleg gepleegd worden met de mantelzorger. Het is bezoek toegestaan een huisdier mee te nemen, mits deze geen overlast geeft.

Bezoek

Familie, vrienden en bekenden zijn te allen tijde welkom in het hospice, in overleg met de gast, mits er geen coronamaatregelen gelden. Indien er maatregelen gelden, zijn deze te vinden op de homepagina.

De was

Beddengoed en handdoeken worden verstrekt door het hospice en in het hospice gewassen. Voor de persoonlijke was staat een wasmand op de gasten badkamer. De familie wordt gevraagd deze was te verzorgen.

Roken

Gasten mogen buiten op het terras of in de rookruimte buiten roken, indien andere gasten daar geen overlast door ervaren.

Apotheek

Medicatie wordt besteld bij de apotheek van de behandelend arts en in het hospice bezorgd.

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers en donateurs.

Wilt u ons helpen? Bekijk hier de mogelijkheden.

Impressie Hospice Huis

Aanvraag informatiefolder

Meer informatie