Praktische zaken

Hospice Lansingerland heeft zeven ruime gastenkamers met ieder een eigen badkamer. Daarnaast is er een grote gemeenschappelijke woonkamer met keuken, een logeerkamer en een besloten tuin . De kamers hebben als standaardinrichting een hoog-laagbed, kledingkast, bedkastje, een bankje en een tafel met twee stoelen. Naast de basisinrichting is er ruimte om enkele persoonlijke bezittingen mee te nemen.

De was

Beddengoed en handdoeken worden verstrekt door het hospice en in het hospice gewassen. Voor de persoonlijke was staat een wasmand op de gasten badkamer. De familie wordt gevraagd deze was te verzorgen.

Maaltijden

De maaltijden worden in overleg met en op verzoek van de gasten verzorgd door de vrijwilligers. Binnen het hospice is daarvoor een bijzondere en voor de gasten zeer uitgebreide manier van koken ontwikkeld. De gasten kunnen vanuit een aantrekkelijk vormgegeven menuboekje een keuze maken uit een keur aan kleine gerechtjes, die naar hartenlust kunnen worden gecombineerd en op ieder gewenst moment genuttigd kunnen worden. De naaste van de gast kan tegen een geringe vergoeding en indien de situatie het toelaat, een lunch gebruiken of voor het diner kiezen uit diverse volwaardige diepvriesmaaltijden.

Bezoek

Familie, vrienden en bekenden zijn te allen tijde welkom in het hospice, in overleg met de gast, mits er geen coronamaatregelen gelden. 

Indien er maatregelen gelden, zijn deze te vinden op de homepagina. 

Roken

Gasten mogen buiten op het terras of in de rookruimte buiten roken, indien andere gasten daar geen overlast door ervaren.

Huisdieren

Huisdieren zijn toegestaan binnen het hospice, mits deze geen overlast geven. In overleg met de de coördinator is een eigen huisdier op de kamer welkom. Voor de verzorging van het huisdier zal overleg gepleegd worden met de mantelzorger. Het is bezoek toegestaan een huisdier mee te nemen, mits deze geen overlast geeft.

Apotheek

Medicatie wordt besteld bij de apotheek van de behandelend arts en in het hospice bezorgd.